Ingrediënten
voor 4 personen
Precieze afmetingen zijn hier niet zo belangrijk: je smaakpapillen wijzen je vanzelf de weg.
- 400 g gemengde paddenstoelen (bijv. shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons, cantharellen, eekhoorntjesbrood)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Provençaalse kruiden
- Peper, versgemalen
- 1 porcini- of bouillonblokje
- 20 ml PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper / PuurOlijf Bakolijfolie
- 20 ml PuurOlijf Balsamico Serie 8 / PuurOlijf Balsamico Serie 8 Vijgen
- 10 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie
- Brood naar keuze (bijv. spelt)
Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook zachtjes in PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper.
Voeg de paddenstoelen toe en verkruimel het porcini- of bouillonblokje erover.
Roer alles goed door en blus af met PuurOlijf Balsamico Serie 8.
Voeg een scheutje PuurOlijf Umbrië olijfolie toe.
Breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper.
Laat het mengsel een paar minuten sudderen.
Presentatie
Serveer warm op geroosterd brood.
Tip! Heb je wat over? Bewaar het en serveer later bij een stukje vlees. De saus kun je eventueel binden.