Overslaan naar inhoud

Paddenstoelen voor op Toast

Hapjes - 4 personen - 10 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

Precieze afmetingen zijn hier niet zo belangrijk: je smaakpapillen wijzen je vanzelf de weg.

  • 400 g gemengde paddenstoelen (bijv. shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons, cantharellen, eekhoorntjesbrood)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • Peper, versgemalen 
  • 1 porcini- of bouillonblokje
  • 20 ml PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper / PuurOlijf Bakolijfolie
  • 20 ml PuurOlijf Balsamico Serie 8 / PuurOlijf Balsamico Serie 8 Vijgen
  • 10 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie
  • Brood naar keuze (bijv. spelt)


Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook zachtjes in PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper.

Voeg de paddenstoelen toe en verkruimel het porcini- of bouillonblokje erover.

Roer alles goed door en blus af met PuurOlijf Balsamico Serie 8.

Voeg een scheutje PuurOlijf Umbrië olijfolie toe.

Breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper.

Laat het mengsel een paar minuten sudderen.


Presentatie

Serveer warm op geroosterd brood.


Tip! Heb je wat over? Bewaar het en serveer later bij een stukje vlees. De saus kun je eventueel binden.


Gemarineerde Paddenstoelen
Hapjes - 4-6 personen - 10 minuten (+ 24 uur marineren)