Ingrediënten
voor 4 personen
- 200 g groene asperges
- 20 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
- Handje pijnboompitten
- 30 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- Ciabatta
Bereidingswijze
Maak de groene asperges schoon en hak de kopjes eraf.
Kook de asperges in water totdat ze zacht zijn. Haal de asperges uit de pan en laat de kopjes nog even in het water koken.
Pureer de asperges samen met de PuurOlijf Umbrië olijfolie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Grill de ciabatta in de oven totdat deze mooi krokant is.
Presentatie
Bestrijk de ciabatta met het aspergemengsel en werk af met de aspergekopjes en wat schilfertjes Parmezaanse kaas.
Tip! Serveer de bruschetta direct.