Overslaan naar inhoud

Gevulde Vijgen met Geitenkaas en Ham

Hapjes - 4 personen - 20 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 8 verse vijgen
  • 120 g geitenkaas
  • 8 plakken Italiaanse rauwe ham
  • PuurOlijf Balsamico Serie 8 Vijgen
  • Honing
  • Optioneel: PuurOlijf Rozemarijn olijfolie of verse rozemarijn


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd aan de bovenkant van de vijgen een kruis, maar zorg ervoor dat de vijg aan de onderkant intact blijft zodat de delen niet loslaten.

Vul de vijgen met een plakje geitenkaas en wikkel ze daarna in een plakje Italiaanse rauwe ham.

Besprenkel de vijgenpakketjes met een beetje honing en zet ze voor ongeveer 5 minuten in de oven totdat de geitenkaas gesmolten is.

Besprenkel de vijgen met PuurOlijf Balsamico Serie 8 Vijgen.


Tip! je kunt de geitenkaas ook mengen met een paar druppeltjes PuurOlijf Rozemarijn olijfolie of vers Rozemarijn.


Presentatie

Serveer de gevulde vijgen eventueel met wat rucola en geroosterde noten voor een frisse en krokante toevoeging.


Geroosterde Cherry Tomaatjes
Hapjes - 4 personen - 30 minuten