Overslaan naar inhoud

Geroosterde Cherry Tomaatjes

Hapjes - 4 personen - 30 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 g cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Flinke scheut PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
  • 1 tl rode chilivlokken
  • Zeezout
  • Verse basilicum (of andere verse kruiden naar keuze)
  • Stokbrood
  • 1 el heksenkaas
  • 1 el Griekse yoghurt


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220°C.

Cherry tomaatjes halveren of insnijden. Meng ze met ui en knoflook in een ovenschaal.

Voeg een flinke scheut PuurOlijf Umbrië olijfolie toe en kruid met chilivlokken, zeezout en verse basilicum.

Goed husselen en 20 minuten roosteren.

Meer tijd? Zet de schaal 1,5 uur in de oven op 145°C voor extra geconcentreerde smaak.

Stokbrood in plakken snijden, bestrijken met PuurOlijf Umbrië olijfolie en roosteren.

Meng heksenkaas en Griekse yoghurt tot een romige saus.


Presentatie

Beleg de geroosterde stokbroodjes met de witte saus en wat geroosterde tomaatjes, en garneer met een blaadje verse basilicum.


Tip! Maak een grote portie tomaatjes en bewaar ze in een glazen weckpot met PuurOlijf Umbrië olijfolie. In de koelkast blijven ze zo zeker 1 maand goed!


Gemarineerde Scampi’s Tapas
Hapjes - 4-6 personen - 10 minuten (+ 2 uur marineren)