Ingrediënten
voor 4-6 personen
- Scampi’s
- Bosje platte peterselie
- 1-2 teentjes knoflook
- PuurOlijf Sinaasappel olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie
- PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook / PuurOlijf Witte Balsamico Gember Citroen
- Optioneel: een scheut chilisaus
Bereidingswijze
Maak een dressing van de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie (2/3) en de PuurOlijf Witte Balsamico (1/3).
Snijd de platte peterselie fijn en pers de knoflook.
Meng de dressing met de knoflook en peterselie, en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje chilisaus toe voor extra pit.
Kook de scampi’s 2 minuten en meng ze vervolgens met de marinade.
Laat de scampi’s een paar uur of, nog beter, een dag marineren in de koelkast.
Presentatie
Serveer de gemarineerde scampi’s op de borrelplank!
Tip! Haal de pesto 1 uur voor gebruik uit de koeling.
Tip! Serveer als hoofdgerecht door de scampi’s door de pasta te mengen.