Overslaan naar inhoud

Chimichurri (Zuid-Amerikaanse saus)

Hapjes - 6-8 personen - 25 minuten


Ingrediënten

voor 6-8 personen

  • 300 ml PuurOlijf Umbrie olijfolie / PuurOlijf Umbrie Mono olijfolie / PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
  • 150 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
  • 1 klein bosje platte peterselie
  • 2 kleine uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten of 1 blikje gepelde tomaten van goede kwaliteit
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 el grof zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 4 blaadjes laurier


Bereidingswijze

Snijd de laurierblaadjes, uien, paprika's, tomaten, knoflook en peterselie zeer fijn. Ik gebruik zelf de keukenmachine, maar zorg ervoor dat de chimichurri lekker grof blijft.

Voeg de oregano, peper en zout toe. 

Roer de PuurOlijf Witte Balsamico en de PuurOlijf Umbrie olijfolie door het mengsel. Proef of het goed op smaak is.


Presentatie

Lekker als tappenade op brood, groenten, over vlees (BBQ), vis of door de pasta.


Tip! Haal de chimichurri 1 uur voor gebruik uit de koelkast.

Tip! De chimichurri is ongeveer 10-15 dagen houdbaar, zolang deze goed afgedekt is met olijfolie. Invriezen is ook mogelijk.​


Boerenkoolpesto
Hapjes - 4 personen - 20 minuten