Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 rode paprika
- PuurOlijf bakolijfolie
- 4 schuine plakjes aubergine
- Zout en zwarte peper, versgemalen
- 4 grote blaadjes basilicum
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 4 plakjes mozzarella
- 10 ml PuurOlijf balsamico serie 8 of 15
- 40 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Basilicum olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie
- 10 ml appelsap
-
Een handje rucola
- ½ ciabatta brood
Bereidingswijze
Smeer de paprika licht in met PuurOlijf Umbrië olijfolie. Pof de paprika in een oven op 150 °C tot hij gaar is. Snijd de paprika in vieren en verwijder zaadlijsten en schil.
Prik de plakjes aubergine in met een vork, bestrooi ze licht met zout en laat dit even intrekken. Dep de plakjes droog, bestrijk ze met PuurOlijf bakolijfolie en gril ze aan beide zijden.
Verdeel de gegrilde aubergineplakjes over een bakplaat en bestrooi met een snufje peper. Leg op elk plakje een stuk paprika en breng deze licht op smaak met zout en peper.
Leg een blaadje basilicum en drie olijven op elk taartje. Dek af met een plakje mozzarella. Bak in de oven tot de kaas gesmolten is.
Meng de PuurOlijf balsamico serie 8 met de PuurOlijf Umbrië olijfolie en het appelsap tot een dressing. Breng deze op smaak met zout en peper. Pluk de rucola in kleinere stukjes.
Presentatie
Zet het taartje in het midden van een bord. Schik een kransje rucola eromheen.
Besprenkel de rucola met de dressing. Serveer het brood apart erbij.