Ingrediënten
voor 4 personen
- 6 stuks witlof
- 20 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Monoolijfolie
- Paar druppels PuurOlijf Witte Balsamico
- 2 blikjes ansjovis
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- Peper en zout
Bereidingswijze
Schenk de PuurOlijf Umbrië olijfolie in een kom.
Verwijder het harde (bittere) gedeelte van de witlof en snijd de witlof in fijne reepjes.
Meng de gesneden witlof direct door de PuurOlijf Umbrië olijfolie om verkleuren te voorkomen.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en voeg deze toe aan de witlof.
Voeg de Provençaalse kruiden, peper en zout naar smaak toe.
Maak het af met een paar druppels PuurOlijf Witte Balsamico.
Schuitje van witlof met ansjovis
Haal de blaadjes van de witlofstronk.
Leg op elk witlofblaadje een ansjovis.
Besprenkel elk blaadje met een druppeltje PuurOlijf Witte Balsamico.
Presentatie
Zie afbeelding.