Overslaan naar inhoud

Witlof met Ansjovis en PuurOlijf Olijfolie

Bijgerecht - 4 personen - 10 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 6 stuks witlof
  • 20 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Monoolijfolie
  • Paar druppels PuurOlijf Witte Balsamico
  • 2 blikjes ansjovis
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Peper en zout


Bereidingswijze

Schenk de PuurOlijf Umbrië olijfolie in een kom.

Verwijder het harde (bittere) gedeelte van de witlof en snijd de witlof in fijne reepjes.

Meng de gesneden witlof direct door de PuurOlijf Umbrië olijfolie om verkleuren te voorkomen.

Snijd de ansjovis in kleine stukjes en voeg deze toe aan de witlof.

Voeg de Provençaalse kruiden, peper en zout naar smaak toe.

Maak het af met een paar druppels PuurOlijf Witte Balsamico.

Schuitje van witlof met ansjovis

Haal de blaadjes van de witlofstronk. 

Leg op elk witlofblaadje een ansjovis.

Besprenkel elk blaadje met een druppeltje PuurOlijf Witte Balsamico.


Presentatie

Zie afbeelding. 


Pittige Salade met Paprika, Banaan en Appel
Bijgerecht - 2 personen - 10 minuten