Ingrediënten
voor 4 personen
- 400 g haricot verts
- 400 g tuinbonen
- 70 g hazelnoten, in het vlies
- 20 g bieslook
- 1-2 teentjes knoflook
- 45 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- 15 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
- Grof zeezout
- Peper, versgemalen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de hazelnoten afkoelen totdat je ze kunt vastpakken. Wrijf de vliesjes eraf door ze in een schone theedoek te wrijven.
Hak de hazelnoten grof, er mogen ook een paar hele noten tussen zitten voor extra textuur.
Kook de haricot verts 4 minuten in ruim water. Giet af en koel af met koud water om de kleur te behouden.
Kook de tuinbonen 5-8 minuten (afhankelijk van de grootte). Giet af en koel ook af met koud water.
Meng de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico en fijngehakte knoflook in een kom. Klop dit tot een gladde dressing.
Voeg grof zeezout en peper naar smaak toe.
Presentatie
Meng de haricot verts, tuinbonen, hazelnoten en de sinaasappeldressing in een schaal.
Tip! Garneer eventueel met sinaasappel zestes voor extra frisheid en kleur.