Ingrediënten
voor 4 personen
- Rucola of een slamelange naar keuze
- 8 kleine verse vijgen
- 200 g blauwschimmelkaas
- PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
- PuurOlijf Balsamico Serie 8 / PuurOlijf Balsamico Serie 8 Vijgen
- 1 handje walnoten
- 4 takjes verse basilicum
- Zout en zwarte peper, versgemalen
Bereidingswijze
Was de vijgen goed en snijd ze kruislings bijna helemaal door. Druk de partjes voorzichtig iets uit elkaar zodat de vijgen mooi openen.
Verdeel de rucola of slamelange over de borden. Leg de vijgen er mooi bovenop.
Druppel de PuurOlijf Umbrië olijfolie en PuurOlijf Balsamico Serie 8 over de salade. Breng op smaak met versgemalen zout en zwarte peper.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi ze over de salade. Strooi ook de walnoten erover voor extra crunch.
Presentatie
Zie afbeelding.