Overslaan naar inhoud

Maaltijdsalade Frambozen, Rode Biet, Geitenballen en Gerookte Kip

Bijgerecht - 2 personen - 20 minuten (+ 1 uur marineren)


Ingrediënten

voor 4 personen

  • PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
  • PuurOlijf Witte Balsamico Framboos
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 75 gr veldsla
  • 100 gr frambozen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 voorgekookte rode bieten
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 8 blaadjes basilicum
  • Enkele druppeltjes PuurOlijf Limoen olijfolie 
  • 75 gram verse, naturel geitenkaas


Bereidingswijze

Pers het teentje knoflook en snijd de basilicum fijn. Meng dit door de zachte geitenkaas. Breng de kaas op smaak met een beetje PuurOlijf Limoen olijfolie en peper. Rol 12 kleine bolletjes van de geitenkaas.

Maak een dressing door de PuurOlijf Umbrië olijfolie en de PuurOlijf Witte Balsamico Framboos te mengen met een beetje zout en peper.

Snijd de voorgekookte rode bieten in dunne plakjes met een mandoline. Bestrijk de plakjes bieten met de dressing en bewaar de rest van de dressing. Laat de bieten minimaal 1 uur marineren zodat de smaken goed intrekken.

Snijd de bleekselderij in dunne stukjes en de gerookte kipfilet in stukjes en zet alles klaar.


Presentatie

Verdeel de veldsla, bleekselderij, frambozen gerookte kip, voorgekookte rode bieten en geitenballen over de borden. Besprenkel het geheel met de dressing.


Perensalade
Bijgerecht - 4 personen - 10 minuten