Ingrediënten
voor 4 personen
- 50 ml water
- 60 ml olijfolie
- 10 g patentbloem
- Optioneel: eetbare kleurstof op waterbasis
Optionele smaakvariaties
- PuurOlijf Knoflook olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie
- PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Basilicum olijfolie / PuurOlijf Munt olijfolie
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.
Verhit een platte koekenpan op medium tot hoog vuur. Giet één lepel van het mengsel in het midden van de pan. Het mengsel zal beginnen te bubbelen en het water verdampt, waardoor een mooi patroon ontstaat.
Bak de tuile totdat deze droog en hard is. Leg de tuile voorzichtig op keukenpapier om af te koelen. Veeg de koekenpan na het bakken van elke tuile schoon met keukenpapier. Roer het mengsel goed door voor de volgende tuile.
Optionele smaakvariaties
De tuiles zijn neutraal van smaak.
Door te kiezen voor PuurOlijf Knoflook of Rozemarijn olijfolie, maak je er een hartige garnituur van.
Gebruik PuurOlijf Citroen, Limoen, Basilicum of Munt olijfolie voor een frisse smaak die perfect bij een dessert past.
Presentatie
Deze tuile is heerlijk in combinatie met PuurOlijf Limoen olijfolie en Citroensorbet met Pistachenootjes.
Tip! Serveer de tuiles op een bord met een kleurrijke garnering of als decoratie bij een gerecht voor een verfijnde uitstraling.