Overslaan naar inhoud

Carpaccio van Meloen met Pijnboompitjes en Parmezaan

Bijgerecht - 4 personen - 15 minuten (+ 30 minuten in de koeling)


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kleine watermeloen
  • ½ citroen
  • 1 bakje basilicum (15 g)
  • 3 el PuurOlijf Umbrie olijfolie / PuurOlijf Umbrie Mono olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
  • 2 el PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé 
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 30 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd dunne plakjes van de meloen en verwijder de schil. Leg de plakken op een grote, platte schaal.

Rasp de schil van de halve citroen en zet dit apart. 

Pers de halve citroen uit en pureer dit met de basilicum, de PuurOlijf Umbrie olijfolie en de PuurOlijf Witte Balsamico. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel een gedeelte van de dressing over de meloenplakken en zet dit 30 minuten in de koelkast. Dek af met folie.

Rooster de pijnboompitten en laat afkoelen.

Giet voor het serveren het vocht van de meloen af en roer het vrijgekomen sap door de dressing. Verdeel de rucola over de meloenplakken.

Bestrooi met de citroenrasp, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Werk af met wat peper.

Serveer de dressing apart of voeg deze eroverheen, afhankelijk van je voorkeur.


Presentatie

Zie afbeelding.


Roergebakken Bloemkool Afgeblust met PuurOlijf Witte Balsamico
Bijgerecht - 4 personen - 20 minuten