Overslaan naar inhoud

Onze olijfolie


Umbrië (Naturel)

Olio Extra Vergine di Oliva

Afkomstig van eeuwenoude olijfbomen op de heuvels nabij de beroemde plaats Assisi, kleinschalig geproduceerd en is volledig puur, zonder bestrijdingsmiddelen of toevoegingen. 

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino 
Karakter:
 Intens fruitig, lichte artisjoksmaak, maar wel een mooi bitter en pikant evenwicht en een zachte smaak.

Gebruik

Heerlijk bij: vis, vlees, salades, groentes, soep, pasta, quinoa, couscous, fruit, ijs en cake & natuurlijk bij brood.
Mooie combinatie met: alle balsamico’s van PuurOlijf.

 250 ml, 500 ml


Umbrië Mono (Naturel)

Olio Extra Vergine di Oliva Monocultivar

Afkomstig van eeuwenoude olijfbomen op de heuvels nabij de beroemde plaats Assisi, wordt deze olijfolie kleinschalig geproduceerd en is volledig puur, zonder bestrijdingsmiddelen of toevoegingen. Van deze leverancier ontvangen we zelfs nog een handgeschreven factuur.

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo (monocultivar)
Karakter:
 Intens fruitig, lichte artisjoksmaak, maar wel een mooi bitter en pikant evenwicht en een zachte smaak.
 

Gebruik

Heerlijk bij: vis, vlees, salades, groentes, soep, pasta, quinoa, couscous, fruit, ijs en cake & natuurlijk bij brood.
Mooie combinatie met: alle balsamico’s van PuurOlijf.

 250 ml, 500 ml, 3 ltr, 5 ltr

Umbrië Speciaal

Umbrië Citroen

Olio Extra Vergine di Oliva ‘Limone’

Speciaal voor PuurOlijf is deze olijfolie met biologische citroenen verkregen door koude persing, waarbij de olijven samen met de citroenen worden geperst. Dit unieke proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke frisheid van citroen!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino 
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en citroenen zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van citroen (inclusief schil) prachtig in balans is. 

Gebruik

Heerlijk bij: brood, vis, vlees, kip, salades, groenten, soepen, pasta, quinoa, couscous, fruit, ijs & gebak.
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Witte Balsamico-Gember-Citroen & Balsamico Serie 8, 10 of 15 van PuurOlijf.

  100 ml, 250 ml, 500 ml

Umbrië Sinaasappel

Olio Extra Vergine di Oliva ‘L’arancia’

Speciaal voor PuurOlijf is deze olijfolie met biologische sinaasappels verkregen door koude persing, waarbij de olijven samen met de sinaasappel worden geperst. Dit unieke proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke frisheid van sinaasappel!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen/oranje
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en sinaasappel zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van sinaasappel(inclusief schil) prachtig in balans is.

Gebruik

Heerlijk bij: brood, vis, vlees, kip, eend, salades, groenten, soepen, pasta, quinoa, couscous, fruit, ijs & gebak.
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8, 10 of 15 van PuurOlijf.

  100 ml, 250 ml, 500 ml,

Umbrië Limoen

Olio Extra Vergine di Oliva ‘Lime’

Speciaal voor PuurOlijf is deze olijfolie met biologische limoenen verkregen door koude persing, waarbij de olijven samen met de citroenen worden geperst. Dit unieke proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke frisheid van limoen!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en citroenen zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van limoen (inclusief schil) prachtig in balans is.

Gebruik

Heerlijk bij: brood, vis, vlees, kip, salades, groenten, soepen, pasta, quinoa, couscous, fruit, ijs & gebak.
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Witte Balsamico-Gember-Citroen & Balsamico Serie 8,10 of 15 van PuurOlijf. 

  100 ml, 250 ml, 500 ml

Umbrië Rozemarijn

Olio Extra Vergine di Oliva ‘Rosmarino’

Speciaal voor PuurOlijf is deze olijfolie met rozemarijn verkregen door koude persing, waarbij de olijven samen met de rozemarijn wordt geperst. Dit unieke proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke frisheid van rozemarijn!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en rozemarijn zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van rozemarijn prachtig in balans is.

Gebruik

Heerlijk bij: brood, vlees, kip, salades, soep, groenten, pasta, quinoa, couscous & aardappels.
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8, 10 of 15 van PuurOlijf.

  100 ml, 250 ml 

Umbrië Rode peper

Olio Extra Vergine di Oliva ‘Peperoncino’

Speciaal voor PuurOlijf is deze olijfolie met rode peper verkregen door koude persing, waar na de persing rode peper wordt toegevoegd. Na enige tijd (‘di Nonna ’proeft regelmatig) worden de pepers er weer uitgehaald. Dit proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke rode peper!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen/rood
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en rode peper zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van rode peper prachtig in balans is. Niet te pittig!

Gebruik

Heerlijk bij: vlees, vis, pizza, groenten, soepen, pasta, quinoa, couscous & aardappels.
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8, 10 of 15 van PuurOlijf.

  100 ml, 250 ml, 500 ml

Umbrië Basilicum

Olio Extra Vergine di Oliva ‘Basilico’

Deze olijfolie met biologische basilicum verkregen door koude persing, de olijfolie wordt opgeslagen en in de zomer wordt speciaal voor PuurOlijf  verse biologische basilicum toegevoegd. Na enige tijd (de boer proeft regelmatig) worden de basilicum er weer uitgehaald. Dit proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke basilicum!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en munt zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van munt prachtig in balans is. Met dit flesje heb je altijd de smaak van munt in huis!

Gebruik

Heerlijk bij: couscous, soep, meloen, groenten & desserts. Het geeft gerechten een authentieke midden- oosterse touche. 
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8,10 of 15 van PuurOlijf.

  100 ml, 250 ml 

Umbrië Munt

Olio Extra Vergine di Oliva ‘Menta’

Deze olijfolie met biologische munt verkregen door koude persing, de olijfolie wordt opgeslagen en in de zomer wordt speciaal voor PuurOlijf verse biologische munt toegevoegd. Na enige tijd (de boer proeft regelmatig) worden de munt er weer uitgehaald. Dit proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke munt!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en basilicum zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van basilicum prachtig in balans is. Met dit flesje heb je altijd de smaak van basilicum in huis! 

Gebruik

Heerlijk bij: mozzarella, burrata, soep, salades & groenten.
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8, 10 of 15 van PuurOlijf.

  250 ml 

Umbrië Lente-ui

Olio Extra Vergine di Oliva ‘Cipolla’

Deze olijfolie met biologische lente-ui verkregen door koude persing, de olijfolie wordt opgeslagen en in de zomer wordt speciaal voor PuurOlijf verse biologische lente-ui toegevoegd. Na enige tijd (de boer proeft regelmatig) worden de lente-ui er weer uitgehaald. Dit proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke lente-ui!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en lente-ui zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van lente-ui prachtig in balans is!

Gebruik

Heerlijk bij: soep, pasta, salades, groenten, vlees, vis & kip.
Mooie combinatie met: Witte Balsamico, Witte Balsamico Knoflook & Balsamico Serie 8,10 of 15 van PuurOlijf.

  250 ml 

Umbrië Knoflook

Olio Extra Vergine di Oliva Aglio’

Deze olijfolie met biologische knoflook verkregen door koude persing, de olijfolie wordt opgeslagen en in de zomer wordt speciaal voor PuurOlijf  verse biologische knoflook toegevoegd. Na enige tijd (de boer proeft regelmatig) worden de knoflook er weer uitgehaald. Dit proces zorgt voor een intense, pure smaakervaring, volledig zonder toegevoegde aroma’s. In tegenstelling tot veel andere oliën met smaakjes, proef je bij deze olie enkel de natuurlijke knoflook!

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak. De combinatie van olijven en knoflook zorgt voor een perfect bitter en pikant evenwicht, waarbij de smaak van knoflook prachtig in balans is.  

Gebruik

Heerlijk bij: soep, pasta, salades, groenten, vlees, vis & kip. 
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8,10 of 15 van PuurOlijf.

  250 ml 

Umbrië Zwarte Truffel

Olio Extra Vergine di ’Tartufo Nero’

Speciaal voor PuurOlijf is deze olijfolie met zwarte truffel verkregen door koude persing, waar na de persing een natuurlijk zwarte truffel aroma wordt toegevoegd. De olijfolie is puur, pittig maar in balans. Echte truffelolijfolie bestaat niet, vaak wordt er aan slechte olijfolie aroma toegevoegd en is er helaas veel oneerlijke truffelolie op de markt. Deze is onze mooie eerlijke Umbrië met toevoeging van zwart truffel aroma.

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak, de truffelsmaak is hier mooi in balans.

Gebruik

Heerlijk bij: pasta, biefstuk, pizza, soep & groenten. 
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8, 10 of 15 van PuurOlijf.

  250 ml 

Umbrië Witte Truffel

Olio Extra Vergine di ’ Tartufo Bianco’

Speciaal voor PuurOlijf is deze  olijfolie  verkregen door koude persing, waarbij na de persing een natuurlijk aroma van witte truffel wordt toegevoegd, wat resulteert in een pure, pittige en perfect gebalanceerde smaak. Echte truffelolijfolie bestaat niet, vaak wordt er aan slechte olijfolie aroma toegevoegd en is er helaas veel oneerlijke truffelolie op de markt. Deze is onze mooie eerlijke Umbrië met toevoeging van wit truffel aroma.

Eigenschappen

Kleur: Smaragdgroen
Olijfsoorten​: Moraiolo, Frantoiano en Leccino  
Karakter: Intens fruitig, met een lichte artisjoksmaak, en een zachte truffelsmaak die mooi in balans is. 

Gebruik

Heerlijk bij: pasta, biefstuk, pizza, soep & groenten. 
Mooie combinatie met: Witte Balsamico & Balsamico Serie 8, 10 of 15 van PuurOlijf.

  100 ml 

Bakolijfolie

Bakolijfolie

De Bakolijfolie van PuurOlijf wordt gemaakt van de resten olijvenpulp die overblijven na de 1e persing. Door middel van verhitting wordt een laatste, niet geringe hoeveelheid olie gewonnen uit de olijven. Een eerlijke niet te dure olijfolie van de 2e persing. 

Eigenschappen

Kleurloos & neutraal van smaak.

Gebruik

Geschikt voor bakken & braden. Spat niet! 
Tip: vlees of vis insmeren met bakolijfolie en ná het bakken verwennen met een klein scheutje Extra Vergine olijfolie van PuurOlijf! ​

 250 ml, 500 ml, 3 ltr, 5 ltr

Bakolijfolie Rode Peper

De Bakolijfolie van PuurOlijf wordt gemaakt van de resten olijvenpulp die overblijven na de 1e persing. Door middel van verhitting wordt een laatste, niet geringe hoeveelheid olie gewonnen uit de olijven. Een eerlijke niet te dure olijfolie van de 2e persing met een natuurlijk rode peper aroma.

Eigenschappen

Mooie rode pittige olie.​
 

Gebruik

Geschikt voor bakken & braden van bv. vlees, vis, groenten en aardappelen.
Spat niet! 

 250 ml, 500 ml

Bakolijfolie Groene Kruiden

De Bakolijfolie van PuurOlijf wordt gemaakt van de resten olijvenpulp die overblijven na de 1e persing. Door middel van verhitting wordt een laatste, niet geringe hoeveelheid olie gewonnen uit de olijven. Een eerlijke niet te dure olijfolie van de 2e persing met natuurlijke groene kruiden aroma’s.

Eigenschappen

Mooie smaak van Groene Kruiden. 
 

Gebruik

Geschikt voor bakken & braden van bv. vlees, vis, groenten en aardappelen.
Spat niet! 

 250 ml, 500 ml