Ingrediënten
voor 4 personen
- 50 ml witte wijn
- 50 ml visfond
- 2 vierkante loempiavellen
- 1 kleine lente-ui
- 1 verse of diepvries Kingkrabpoot (vervang eventueel door gerookte of gekookte kip)
- 1 teentje knoflook
- ¼ komkommer
- ¼ rode paprika
- PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper
- 30 ml PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
- 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- Witte peper, versgemalen
- Zout
Bereidingswijze
Verwarm de witte wijn samen met de visfond in een pan. Week hierin de loempiavellen totdat ze soepel zijn.
Snijd de lente-ui in lange, dunne reepjes en leg ze in ijswater zodat ze krokant worden.
Snijd de Kingkrabpoot in de lengte doormidden.
Pel en pers het teentje knoflook in wat PuurOlijf Bakolijfolie. Bestrijk de krab met dit mengsel en grill of bak kort aan beide zijden.
Snijd de loempiavellen in vieren, zodat je 8 kleinere velletjes hebt.
Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd er staafjes van ter grootte van de loempiavel.
Snijd het krabvlees in 8 stukjes.
Leg op elk stuk loempiavel een staafje komkommer en een stukje krab. Rol voorzichtig op.
Maak een dressing van PuurOlijf Limoen olijfolie en PuurOlijf Witte Balsamico, en breng deze op smaak met zout en witte peper.
Snijd de paprika in hele fijne reepjes en voeg ze toe aan de dressing.
Laat de lente-ui uitlekken in een zeef.
Presentatie
Leg twee stukjes loempia op een koud bord.
Sprenkel er wat van de dressing overheen.
Garneer met de krokante lente-ui en de reepjes paprika.