Recepten

Lauw warme aardappelpuree gerookte paling
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Hoofdgerecht
4
300 gram halfvastkokende aardappelen
4 snijbonen
10 ml PuurOlijf Witte Balsamico
50 ml ml PuurOlijf Umbrië,
-Mono of Marken)
Zout,
witte peper uit de molen
1 sjalotje
1-2 takken platte peterselie
75 gram volle melk
nootmuskaat
100 gram gerookte paling
4 kwarteleitjes
schil de aardappelen
kook deze gaar
giet ze af
stoom ze droog
knijp ze tot puree
maak de snijbonen schoon
snijd deze in dunne reepjes
blancheer deze beetgaar
blender de helft van de snijbonen met de honing, extra vergine olijfolie en de balsamico tot een homogene saus
breng op smaak met zout en peper.
pel de sjalot
snijd de sjalot in zeer fijne blokjes
snijd de peterselieblaadjes zeer fijn
zweet de sjalot in de bakolijfolie
voeg de peterselie toe
zweet het geheel
roer het door de puree
breng de melk aan de kook en schenk er 20ml Umbrië olie bij
roer beetje voor beetje de melk door de puree
tot deze zalfachtig is (eventueel nog wat olie toevoegen)
breng de puree op smaak met zout en nootmuskaat
snijd de paling in gelijke blokjes
spatel de paling en de rest van de snijbonen voorzichtig door de puree
bak de kwarteleitjes in een poffertjespan
zet een ring op een warm bord
vul deze met de puree
leg het ei op de puree
strooi wat zout op het ei
schep wat saus om de puree

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer