Overslaan naar inhoud

Roergebakken bloemkool, afgeblust met witte balsamico

Bijgerecht - 4 Personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • PuurOlijf Witte Balsamico, -Rosé, -Knoflook of Gember-citroen
  • PuurOlijf Extra Vergine olijfolie uit Umbrië of- Rozemarijn
  • PuurOlijf Bakolijfolie, -Groene Kruiden of –Rode Peper
  • Bloemkool
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • Paar takjes platte peterselie

Bereidingswijze

Snijd de peterselie fijn, rooster de amandelen lichtbruin en snijd de bloemkool in kleine stukjes.

Bak de bloemkool met een beetje bakolijfolie. Afblussen met een scheut witte balsamico en goed omroeren.

Voeg de amandelen en peterselie toe en op smaak brengen met  je favoriete olijfolie, peper en zout.

Presentatie

Schep de soep in een heet bord.

Strooi de oregano over de soep.

Trancheer de ossenhaas in dunne plakken

Strooi de bieslook over het geheel.

Druppel een beetje Extra Vergine olijfolie in de soep.

Serveer er stokbrood bij.